SSL-slotconferentie ‘Loopbanen in het onderwijs: terugblik en vooruitblik’

Leuven, College De Valk, vrijdag 23 september 2016

Sinds 2002 hebben drie generaties steunpunten voor onderwijsonderzoek elkaar opgevolgd in Vlaanderen. Het derde meerjarenprogramma (2012-2015) is inmiddels volledig afgerond. Op 1 juli 2016 werd het nieuwe steunpunt SONO (Steunpunt voor Onderwijsonderzoek) opgericht met een looptijd tot 2020. Tijd voor een balans en een vooruitblik: wat zijn de krachtlijnen geweest van het onderzoek in de voorbije vier jaren? Welke lessen trekken we hieruit voor het Vlaamse onderwijsbeleid? Welke vragen bleven onbeantwoord, en welke nieuwe vragen zijn door het onderzoek gerezen? Het algemene thema van deze conferentie betreft zowel loopbanen van leerlingen als van leraren.
Op 23 september wuiven we het Steunpunt SSL feestelijk uit met een aantal symposia, waar onderzoekers ons vanuit een helicopterperspectief laten terugblikken op hun bevindingen in de voorbije jaren, en ons stof tot discussie aanreiken.

Meer informatie en inschrijven: http://steunpuntssl.be/Nieuws_en_activiteiten/Studiedag-loopbanen-in-het-onderwijs-terugblik-en-vooruitblik