Maaltijdboxen: een antwoord op ons tijdsgebrek?

‘Maaltijdboxen zijn de culinaire trend van dit moment’. In het radio programma Hautekiet werd hier afgelopen dinsdag uitgebreid aandacht aan besteed. Voordelen lijken er genoeg. Zo bespaart het de consument in eerste instantie tijd, omdat men niet zelf naar de winkel hoeft te gaan. Daarnaast is er minder keuzestress over wat men wilt klaar maken. Andere mensen geven aan dat ze aan deze trend ‘..absoluut geen boodschap hebben.’ Zij halen liever hun eigen eten en drinken.

Gastspreekster bij Hautekiet was Sarah Daniëls van de onderzoeksgroep TOR. Binnenkort rond zij haar doctoraat af over ‘gemaksvoedsel’. Ze ziet zowel voor- als nadelen. Een voordeel kan volgens haar zijn dat mensen met beperkte ‘kookkennis’ zo op weg worden geholpen. Een nadeel kan volgens haar het dwingende karakter van het concept zijn. Je moet op voorhand bestellen en kiezen welke box je wilt.

Wilt u het gehele interview beluisteren? Dat kan hier.