Wordt het niet eens tijd voor een Minister van Tijd?

Wordt het niet eens tijd voor een Minister van Tijd? Een avond met 3 kandidaat-ministers van Tijd, vier aanstormende literaire talenten en twee muzikale interventies. Dit is de meest beknopte omschrijving van het TIJDcongres georganiseerd door deBuren, cc De Velinx en MoMeNT. Een avond vol met interventies die de kern zijn rondom de maakbaarheid van tijd. Kortom, een avond om niet te missen – tenzij u geen tijd heeft natuurlijk.

De kandidaten

Drie kandidaten strijden om de titel van Minister van Tijd. We vermoeden dat een geëngageerde schrijver, zoals Rachida Lamrabet, anders kijkt naar het concept tijd dan een wetenschapper, zoals Ignace Glorieux, en die laatste zal dan weer andere ideeën hebben over de impact van tijd op onze levens dan een theatermaker of een acteur, zoals Freek Vielen.Vanuit hun verschillende achtergrond en verschillende discipline voeren deze drie prominente stemmen een vurig pleidooi waarmee ze zich zullen profileren als de enige rechtmatige Minister van Tijd. Het publiek zal, zoals het in een democratie betaamt, beslissen welke van de drie kandidaat-ministers de uiteindelijke Minister van Tijd wordt.

De omkadering

Gastvrouw Jelle Van Riet leidt de avond in goede banen. Frank Vander linden van ‘De Mens’ laat ons solo proeven van zijn nieuwe album ‘24 uur’ en ergens onverwachts verrast Iris Penning ons met haar muzikale acts. Tussen de pleidooien van de kandidaat-ministers door dragen vier jonge makers, die deze zomer deelnamen aan de schrijfresidentie van deBuren in Parijs, hun interpretatie voor van Tijd. De tekst van Sabrine Ingabire (BE) komt binnen als een tikkende tijdbom, terwijl Yousra Benfquih (BE) het publiek vergast op een sprookjesachtige parabel. Lotte Lentes (NL) gaat als literaire onderzoeker in gesprek met de tijd , terwijl Jana De Kockere (BE) een reeks ingetogen personages laat spreken over de tijd.

Praktisch
Datum: 27/10/2017
Aanvang: 20.30 uur
Locatie: CC de VELINX – Dijk 111, 3700 Tongeren
Prijs: €14
Meer info vindt u hier.

voork-31