Onderzoekspaper genomineerd voor Kanter Award for Excellence in Work-Family Research

De onderzoekspaper “Gendered Shares of the Family Rush Hour in Fulltime Dual Earner Families. A Cross National Comparison” van Theun Pieter van Tienoven en zijn co-auteur Lyn Craig (Melbourne University) is één van de 17 papers die genomineerd is voor de Rosabeth Moss Kanter Award for Excellence in Work-Family Research. In deze paper tonen zij aan dat vaders in tweeverdienersgezinnen een grote kans hebben dan moeders op vrije tijd terwijl hun partner nog onbetaald werk doet, en dat deze ongelijkheid zich voornamelijk voordoet in de vroege avond. Bovendien blijkt dit sterk te verschillen naar gelang de nationale beleidscontext.

De Kanter Award is een internationale prijs die het bewustzijn van excellent werk-gezinsonderzoek onder wetenschappers, consultants en praktijkmensen moet verhogen, om zo het debat aan te wakkeren over wat de kwaliteitsnormen voor werk-gezinsonderzoek zouden moeten zijn en uiteindelijk om die normen te verhogen. De prijs identificeert het “beste van het beste” waarop toekomstig onderzoek kan worden gebaseerd. De prijs is een gezamenlijk project van het Center for Families aan de Purdue University, het Boston College Center for Work and Family and Workforce Roundtable, en Work and Family Students Network.

Hoewel niet gekozen als een van de vijf finalisten, wordt het werk van Van Tienoven en Craig erkend als een van de 17 Kanter Award-genomineerden uit meer dan 2500 artikelen die in 2021 zijn gepubliceerd. De onderzoekspaper is wel geselecteerd om te worden gepresenteerd op de Work and Family Students Network-conferentie op 24 juni 2022. Op die dag zal ook de winnaar bekend gemaakt worden.

De lijst van genomineerden en finalisten van 2021 is hier te vinden.